Overlast eikenprocessierups

Home > Inwoners > Nieuws > Overlast eikenprocessierups

Overlast eikenprocessierups

Op dit moment krijgt de gemeente veel meldingen over de eikenprocessierups. Dit aantal ligt weer hoger dan vorig jaar.

De gemeente controleert alle meldingen, maar verwijdert niet alle nesten. Dat is door de grote hoeveelheid nesten niet mogelijk. De aandacht ligt bij het verwijderen van nesten bij scholen, speelvoorzieningen, en andere locaties waar mensen verblijven. Daarnaast bestrijden we op locaties waar de concentratie van rupsen extreem hoog is.

Goed om te weten:

• Het verwijderen van rupsen kost veel tijd. Daardoor kan het wat langer duren voordat een nest wordt verwijderd.
  • Ziet u nesten van eikenprocessierupsen in gemeentebomen dan kunt u dat blijven melden via www.verbeterdebuurt.nl

Meer informatie
Wilt u meer informatie over eikenprocessierupsen of hoe hiermee om te gaan? De website www.oakie.info  van de GGD bevat veel informatie.