Recyclen van oud papier en karton

Home > Inwoners > Nieuws > Recyclen van oud papier en karton

Recyclen van oud papier en karton

Papier en karton wordt gerecycled. Daarom is het belangrijk dit goed aan te bieden. U kunt uw papier en karton gratis aanbieden bij de milieustraat in Haps of deponeren in een van de papiercontainers. De huis-aan-huis inzameling van papier en karton wordt apart georganiseerd. Voor een overzicht van papiercontainers en inzameldata en –tijden in onze gemeente kijkt u op www.afvalaanbieden.nl/afvalsoorten/papier-en-karton

Wat mag er allemaal wel bij het papier?

Denk aan kranten en tijdschriften, reclamefolders zonder plastic hoesjes, gidsen en catalogi, boeken en brochures, kartonnen dozen, papieren zakken en tassen, Inpakpapier, cadeaupapier en eierdozen.

Kijk voor een volledig overzicht op www.afvalaanbieden.nl/afvalsoorten/papier-en-karton

Hoe zorg ik ervoor dat mijn papier en karton goed kan worden gerecycled?

Het papier moet schoon en droog zijn. En het mag echt alleen papier zijn. Dus een taartdoos met een kunststof venster hoort bij het restafval, omdat het niet alleen maar papier bevat. Een pizzadoos waarvan de kartonnen doos besmeurd is met olie, tomatensaus of andere pizzarestjes hoort ook bij het restafval.

Nee-ja en nee-nee sticker

U kunt uw hoeveelheid papier ook reduceren door een sticker op uw brievenbus te plakken. Deze zijn gratis te verkrijgen bij de balie van uw gemeentehuis/stadhuis.

• Met een nee-ja sticker op uw brievenbus ontvangt u geen reclamedrukwerk, wel huis-aan-huis bladen
  • Met een nee-nee sticker op uw brievenbus ontvangt u geen van beide

Zit er plastic om je tijdschrift of reclamefolders? Haal dat er eerst af voor je ze in de papierbak gooit.