Samen bouwen in Sint Anthonis: “De Sprenkel”

Home > Inwoners > Nieuws > Samen bouwen in Sint Anthonis: “De Sprenkel”

Samen bouwen in Sint Anthonis: “De Sprenkel”

10 woningen opgeleverd en de volgende initiatiefnemers staan klaar!

-Sint Anthonis- Dinsdag 28 november plantten wethouder Ingrid Voncken en de bewoners een notenboom op het openbare binnenterrein van woningbouwproject De Sprenkel. Dit ter gelegenheid van de officiële oplevering van de eerste tien woningen in project “De Sprenkel”. Hartman Bouwbedrijf bouwde levensloopbestendige patiowoningen voor 55+’ers, waarvan acht in de koop en twee in de huur (vrije sector).

Maatwerk
Bijzonder aan het project is dat de woningen ontwikkeld zijn door de bewoners zelf. Zij hadden voortdurend inzicht en inspraak in de keuzemogelijkheden; van bouwsysteem, het ontwerp, de bouwmaterialen, de afwerking en het kostenplaatje. De bewoners zijn begeleid door Vastgoedregisseur BV uit Valkenswaard.

Meer woningen
Dit initiatief krijgt een vervolg, want tijdens de oplevering hebben de bewoners het symbolische stokje overgedragen aan een nieuwe groep initiatiefnemers die samen met  Vastgoedregisseur BV, hun woonwensen op De Sprenkel willen realiseren. In het nieuwe project wordt wederom ruimte gereserveerd voor een aantal bungalows – volgens het concept OnsHuys – die bestemd zijn voor de verhuur (vrije sector).

Informatieavond voor geïnteresseerden
Op 14 december is er een informatieavond in Oelbroeck. Tijdens die avond willen Vastgoedregisseur BV, de dorpsraad en de gemeente een beeld krijgen van de woonwensen van de inwoners. Zowel voor De Sprenkel als voor andere woningbouwlocaties in de gemeente. Wie interesse heeft om in een collectief of op andere manier zijn droomhuis te bouwen, is van harte welkom op deze avond.

Goed nabuurschap
Wethouder Ingrid Voncken is erg enthousiast over deze wijze van ontwikkelen: “Ze bevordert een goed nabuurschap. Inwoners voelen zich extra medeverantwoordelijk voor hun woonomgeving, maar ook voor elkaar. Dat is precies wat we tegenwoordig willen: grotere of kleinere groepen mensen die samen hun verantwoordelijkheid nemen. De bewoners van De Sprenkel hebben daarvoor een prachtig voorbeeld gegeven. Chapeau!”

Op de foto: De bewoners van de 10 patiowoningen, Paul Verhoeven van Vastgoedregisseur BV (helemaal rechts) en wethouder Ingrid Voncken (3e van rechts)