Samen leveren we een topprestatie met onze afvalinzameling

Home > Inwoners > Nieuws > Samen leveren we een topprestatie met onze afvalinzameling

Samen leveren we een topprestatie met onze afvalinzameling

Uit landelijk onderzoek op het gebied van huishoudelijk afval blijkt dat de Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel hoog scoort. Inwoners van het Land van Cuijk en Boekel scheiden hun afval zo goed, dat we hierdoor een topprestatie op het gebied van huishoudelijk afval leveren.

In 2019 is gemiddeld maar 30 kilo restafval per inwoner in blauwe tariefzakken aan huis ingezameld en 10 kilo aan grof restafval. Dat is bijna 3 kilo minder dan in 2018. Dit komt neer op een afname van ruim 6%. Ook blijkt dat inwoners van het Land van Cuijk en Boekel het afval heel goed scheiden: inwoners bieden maar liefst 93% van het afval gescheiden aan.

Eén van de redenen dat er zo weinig restafval is, komt omdat we steeds vaker en steeds meer afvalsoorten weer opnieuw als grondstof kunnen gebruiken. Daardoor houden we steeds minder restafval over. Zo hoeft u als inwoner ook minder tariefzakken aan te schaffen. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Dat de inwoners zo goed afval scheiden, zorgt ervoor dat de kosten voor het inzamelen en verwerken van afval voor de Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel 11,5% lager zijn ten opzichte van andere vergelijkbare gemeenten. We zien wel dat in de meeste gemeenten de kosten toenemen. Dit is een landelijke trend. De Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel probeert de stijging van de kosten de komende jaren zo laag mogelijk te houden.

De hoofdconclusie uit het onderzoek is dat de Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel tot de absolute top van Nederland behoort. Dat hebben we vooral te danken aan uw bijdrage. Een compliment voor u als inwoner!

Voor meer informatie kijk op: www.afvalaanbieden.nl