Sint Anthonis op en top motocrossgemeente

Home > Inwoners > Nieuws > Sint Anthonis op en top motocrossgemeente

Sint Anthonis op en top motocrossgemeente

Sint Anthonis en Motocross zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tussen 1947 en 1985 was de Moto Cross der Azen een begrip in crossend Nederland en trok tienduizenden bezoekers. Natuurlijk wordt er nog steeds veel gecrosst in de gemeente Sint Anthonis.

Een aantal ontwikkelingen zorgde echter voor een opleving in de afgelopen jaren. In 2014 kwam het boek “Motocross der Azen, een gouden tijdperk” uit en werd de succesvolle Reünie Motocross der Azen georganiseerd. Ondertussen zijn ook de successen van de in Oploo woonachtige Jeffrey Herlings steeds talrijker. Het motocrossbloed begon bij veel inwoners sneller en sneller te stromen. Ook burgemeester Sijbers werd aangestoken door het motorcrossvirus en volgt sindsdien de MXGP,  waarin Herlings schittert, op de voet. En afgelopen weekend (17 en 18 maart) was het weer raak met twee overwinningen in Valkenswaard!

Bovenstaande heeft ertoe geleid dat Marcel Hermans van de nieuw op te richten stichting MXGP of Sint Anthonis serieuze besprekingen voert met de Hoofdpromotor van de Grand prix Motocross Youthstream. Het laatste gesprek vond plaats op 17 maart jl. te Valkenswaard. De gemeente Sint Anthonis staat positief tegenover de initiatieven. Dus wie weet komt er weer een grote wedstrijd terug naar de Sint Tunnisse crossbodem!

Volg het laatste nieuws over de “MXGP of Sint Anthonis” op www.motocrossderazen.com/nieuws   en de binnenkort op de nieuw in het leven geroepen website www.mxgp-sintanthonis.com