Sjors Sportief en Creatief weer van start in Gemeente Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Sjors Sportief en Creatief weer van start in Gemeente Sint Anthonis

Sjors Sportief en Creatief weer van start in Gemeente Sint Anthonis

RSS

Op 9 oktober a.s. gaat in de gemeente Sint Anthonis het sport- en cultuurstimuleringsproject “Sjors Sportief en Sjors Creatief” weer van start. Via het activiteitenaanbod van Sjors kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote diversiteit aan sportieve en creatieve activiteiten en zo ontdekken waar hun talenten en interesses liggen.

Op donderdagochtend 3 oktober reikte wethouder Rob Poel het “Sjorsboekje” uit aan de kinderen van basisschool De Zonnewijzer in Westerbeek.

Het Sjorsboekje bevat heel veel sportieve en culturele activiteiten zoals een DJ-cursus, gitaar spelen, handbal, kruisboogschieten, nerfstrike, schieten met de buks, vlagverovertje en nog veel meer. De meeste activiteiten zijn helemaal gratis!

De activiteiten worden aangeboden door verenigingen en andere lokale aanbieders, daarnaast komt stichting Doejemee zelf ook weer met een prikkelend en uitdagend aanbod.

Inschrijven via internet
De eerste week van oktober ontvangen alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen in de gemeente het kleurrijke Sjorsboekje. Vanaf woensdag 9 oktober kunnen kinderen zich inschrijven voor de diverse activiteiten via www.doejemee.nu

Ben je benieuwd naar wat er te doen is en kun je niet wachten? Dan kun je het boekje hier ook alvast digitaal bekijken.

Speerpunt
Het verbinden van kinderen aan sport- en/of cultuurverenigingen is één van de speerpunten uit het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Het Sjorsboekje is een middel dat stichting Doejemee inzet in opdracht van de gemeente om dit te realiseren.

Stichting Doejemee is katalysator voor vernieuwingsprojecten binnen de domeinen onderwijs, kinderopvang, zorg en welzijn en bedrijfsleven. Het “leren” van en door kinderen van 2 tot 15 jaar staat hierbij centraal. Middels cultuur, sport, gezondheid, inrichting, gelukskansen en lesprogramma’s op maat, opereren we in de directe leef- en ontwikkelomgeving van kinderen.