Snelheidsmeter met beloning in Molenstraat Sint Anthonis

Home > Inwoners > Nieuws > Snelheidsmeter met beloning in Molenstraat Sint Anthonis

Snelheidsmeter met beloning in Molenstraat Sint Anthonis

Brabants snelheidsmeter met beloning toert verder
Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter doet een tour door Brabant. Na onder andere Helmond, Eerde, Huisseling, Lith en Hooge Zwaluwe is het nu de beurt aan Sint Anthonis. Iedereen die zich in de Molenstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot.

Minder snelheidsovertreders
In maart 2019 hing de “spaarpot snelheidsmeter” al in Oploo. Daar werd het maximale bedrag van 1000 euro door wethouder Bellemakers aan de dorpsraad overhandigd. In Sint Anthonis zal het gespaarde bedrag aan het leefbaarheidsfonds van de Dorpsraad Sint Tunnis worden gegeven.

In mei 2018 werd de snelheidsmeter met beloning voor het eerst ingezet. De Helmondse Dijksestraat is een 30-km zone, waar in 2017 al twee ‘gewone’ snelheidsmeters hingen. Destijds overschreed 64% van de voorbijgangers de maximumsnelheid. De hoogst gereden snelheid was 86 km/uur. Tijdens de inzet van de nieuwe snelheidsmeter daalde het percentage snelheidsovertreders naar 42% en was de hoogst gemeten snelheid 71 km/uur. De bestuurders die zich wél aan de snelheid hielden, brachten gezamenlijk 500 euro in de spaarpot.

Hoe werkt de spaarpot?
Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze. De bijzondere spaarpot is ook in 2020 door heel Brabant te zien.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden
In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!