Sportakkoorden gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer definitief

Home > Inwoners > Nieuws > Sportakkoorden gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer definitief

Sportakkoorden gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer definitief

Recent zijn in de gemeenten Sint Anthonis en Bomxeer de lokale sportakkoorden definitief vastgesteld. Deze lokale sportakkoorden zijn opgesteld samen met zoveel mogelijk vertegenwoordigers van sport- en beweegaanbieders, onderwijs, zorg en welzijn. In totaal ondertekenen 42 partijen het Sportakkoord Sint Anthonis en 60 partijen het Sportakkoord Boxmeer. De officiële ondertekening is vanwege de coronacrisis uitgesteld naar september.

Het doel van beide sportakkoorden is dat iedere inwoner, van jong tot oud, met of zonder beperking, ongeacht inkomen of afkomst, plezier in sporten en bewegen kan beleven. In de sportakkoorden staan verschillende acties beschreven waar de betrokken partijen mee aan de slag gaan.

De wethouders Bellemakers (Sint Anthonis) en Hendriks-van Haren (Boxmeer) zijn trots: "Het is fijn dat zo veel partijen zich aan beide sportakkoorden willen verbinden. Door samen te werken kunnen we sporten en bewegen in beide gemeenten een impuls geven.’’

Samen verder

De vaststelling van het lokaal sportakkoord is meteen het startsein om aan de slag te gaan met de verschillende acties die er in zijn benoemd. Aan alle inwoners van de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer wordt gedacht. Zo gaan de partijen aan de slag om het beweegaanbod voor peuters en kleuters te verbeteren en willen ze het aanbod voor senioren verder uitbreiden. Voor sportverenigingen zijn er mogelijkheden voor gezamenlijke cursussen. Etc. etc.

Om voortgang in de acties te houden wordt er één kernteam geformeerd voor de uitvoering van zowel het Sportakkoord Sint Anthonis als het Sportakkoord Boxmeer. Zo bouwen we samen aan sportievere gemeenten.

Nationaal Sportakkoord

De sportakkoorden van de gemeenten Sint Anthonis en Boxmeer zijn de lokale uitwerking van het Nationaal Sportakkoord. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt een subsidiebedrag beschikbaar voor de uitvoering van de sportakkoorden in de jaren 2020, 2021 en 2022.