Stevensbeek – Grootfontein; de container met schoolspullen is onderweg

Home > Inwoners > Nieuws > Stevensbeek – Grootfontein; de container met schoolspullen is onderweg

Stevensbeek – Grootfontein; de container met schoolspullen is onderweg

Een volle scheepscontainer met onder andere de inrichting van een natuurkunde praktijklokaal en inventaris van De Korenaer te Stevensbeek is ondertussen onderweg naar Namibië. De inventaris van het natuurkunde praktijklokaal is een donatie van de gemeente Sint Anthonis en vandaar dat wethouder Rob Poel polshoogte kwam nemen bij het laden van de spullen.

De Aloysius Stichting, waar ook  De Korenaer onder valt, organiseert vaker dit soort inzamelingen en steunt daarmee de Afrikaanse jeugd in Grootfontein Namibië. “Onze spullen een tweede leven en de schooljeugd in Namibië betere toekomstkansen. “Er is zoveel bruikbaar materiaal en het is daar zo welkom. Wij hebben voor begin september alweer de volgende container gepland.” Aldus Voorzitter Ruud van de Rakt van de Stichting.                   Op de foto v.l.n.r: Ruud van de Rakt Aloysiusstichting, Rob Poel wethouder, Frans Brands directeur VSo Korenaer , Rutger Groen financieel directeur en op de achtergrond enkele vrijwilligers.

Wethouder Poel liet zich informeren en zag hoe een groep collega’s van de Korenaer Deurne en Stevensbeek en een aantal vrijwilligers de container vulden met tafels, stoelen, digiborden en allerhande schoolmateriaal. Allemaal in goede staat en nog jaren bruikbaar. Wethouder Poel: “Ik ben onder de indruk van de belangeloze inzet en samenwerking die hier getoond wordt. Praktische hulp waar de jeugd van dit Afrikaans land écht mee geholpen wordt. Het is prachtig om daar als gemeente  Sint Anthonis een bijdrage aan te mogen leveren! Een groot compliment voor de initiatiefnemers en de vrijwilligers.”

Nog een week of vijf en dan zal de container in de haven van Walvisbaai worden gelost en door de mensen van de Karstveld Academy verder worden getransporteerd. Zo’n 200 jongeren die op de Karstveld Academy basisonderwijs of voorgezet onderwijs volgen, kunnen zo beter opgeleid worden en krijgen daarmee betere arbeidskansen.