Terugblik informatiebijeenkomst N602 19 dec. 2017

Home > Inwoners > Nieuws > Terugblik informatiebijeenkomst N602 19 dec. 2017

Terugblik informatiebijeenkomst N602 19 dec. 2017

RSS

"Wij proberen het zo goed mogelijk te organiseren, maar als jullie tijdens de werkzaamheden ergens tegenaan lopen of als iets niet duidelijk is en je wilt dat er iets moet gebeuren, trek op tijd aan de bel". Dat zei wethouder Ingrid Voncken tijdens de op 19 december 2017 gehouden informatiebijeenkomst voor ondernemers over de snel naderende reconstructie van de N602.

De avond was een vervolg op een eerdere bijeenkomst in november. Toen bleken er aan het einde van de avond nog veel vragen en zorgen. Wethouder Voncken: "Wij willen uw vragen beantwoorden en uw zorgen wegnemen. Daarom zijn we hier vanavond met een zware ambtelijke vertegenwoordiging en uitgebreide agenda."

Afgevaardigden van SWO (ondernemers), ZLTO (agrariërs), Natuurlijk Sint Anthonis (Toerisme) het onderwijs en enkele individuele ondernemers werden vervolgens uitvoerig bijgepraat over de aanbesteding, fasering van de werkzaamheden, omleidingen, toegankelijkheid en de communicatie. En gaven feedback en diverse praktische suggesties om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

"Een stukje angst dat bij ons lag, is vanavond weggenomen", sprak een van de ondernemers. "Zonder overlast kan het niet, dat begrijp ik. En over een jaar zijn we er al weer vanaf", zei een collega relativerend. "En belangrijk, dan hebben we een prachtige nieuwe en veilige weg", reageerde wethouder Ingrid Voncken. Ze bedankte de aanwezigen voor de constructieve inbreng op deze avond. De wethouder stelde verheugd vast dat de onduidelijkheden die na de vorige bijeenkomst waren blijven hangen, konden worden weggenomen. Blij was ze ook dat de proactieve benadering van de gemeente als positief wordt ervaren. Afgesproken werd dat er medio februari 2018 een kennismakingsbijeenkomst is met de directeur-toezichthouder.

Beschrijving foto;
Samen met wethouder Ingrid Voncken, projectleider Patrick Buijs en Roy van Iersel (bureau Copier) werpen winkeliers en ondernemers een kritische blik op een voorstel voor de omleidingsroute rond Sint Anthonis en Ledeacker. Dankzij hun inbreng kwamen er meerdere alternatieven op tafel.