Uitbreiding bezorgtijden paspoorten en identiteitsbewijzen

Home > Inwoners > Nieuws > Uitbreiding bezorgtijden paspoorten en identiteitsbewijzen

Uitbreiding bezorgtijden paspoorten en identiteitsbewijzen

Sinds eind november kunnen paspoorten en identiteitsbewijzen door de week tussen 8.00 en 22.00 en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur bezorgd worden.
In januari van dit jaar werd het eerste paspoort in de gemeente Sint Anthonis thuisbezorgd. En het is ook mogelijk om een waardedocument op een locatie in Nederland te laten bezorgen, bijvoorbeeld op het werk.

Wanneer een inwoner van de gemeente een paspoort of identiteitsbewijs aanvraagt, kan hij of zij  ook meteen aangeven dat men het waardedocument wil laten (thuis)bezorgen. Een paspoort of identiteitsbewijs aanvragen gebeurt nog steeds persoonlijk aan de gemeentebalie, tenzij dit door een lichamelijke of verstandelijke beperking niet mogelijk is. In dat geval gaat een medewerker van de gemeente persoonlijk naar betrokkene toe.

Wethouder Bollen is blij met de uitbreiding van de dienstverlening. “We willen aansluiten bij wat mensen tegenwoordig gewend zijn en voorop lopen in gemeenteland. Dat betekent in het geval van paspoorten en identiteitsbewijzen: via de website een afspraak maken. Naar het gemeentehuis om zaken persoonlijk in orde te maken en dan de spullen laten bezorgen. Zonder extra kosten”.

Veilige bezorging van waardedocumenten vraagt om zorgvuldigheid en gebeurt door een speciaal gecertificeerd bedrijf. Dit jaar zijn er in de gemeente Sint Anthonis al zo’n 50 waardedocumenten thuisbezorgd.

NB. Rijbewijzen worden niet buiten kantoortijden bezorgd.