Veel vernieuwende pioniersprojecten van start

Home > Inwoners > Nieuws > Veel vernieuwende pioniersprojecten van start

Veel vernieuwende pioniersprojecten van start

Agrariërs uit de gemeente Sint Anthonis actief in AgroProeftuin de Peel
AgroProeftuin de Peel groeit dit jaar naar 14 praktijkproeven op de proeflocatie aan de Middenpeelweg. Onlangs zijn hiervoor de percelen op deze locatie uitgemeten. Marnix Bakermans, namens de regio bestuurlijk trekker van de transitie van de landbouw, sloeg het eerste piketpaaltje in de grond. AgroProeftuin de Peel is een initiatief van AgriFood Capital gericht op vernieuwing van de landbouw. Dat gebeurt onder meer door op de proeflocatie grond beschikbaar te stellen voor ondernemers die een vernieuwend idee in de praktijk willen uitproberen. Met ingang van dit jaar is deze locatie fors opgeschaald van 10 naar 35 hectare. De Proeftuin biedt organisatorische en financiële ondersteuning aan bedrijven en brengt onder andere via ondernemersbijeenkomsten partijen met elkaar in contact.

Agrariërs uit de gemeente Sint Anthonis zijn onder andere betrokken bij de vogelakker, de soja silage en de natuurranden. En wat dacht u van eiwitrijk grasland, de zerostal en het project bodemverbetering? Innovatief zijn is voor ondernemers van levensbelang en daarom ondersteunt Agrifood Capital dit mooie initiatief. Download het volledige persbericht als pdf: