Vergoedingen voor mantelzorgers vanuit de zorgverzekering?

Home > Inwoners > Nieuws > Vergoedingen voor mantelzorgers vanuit de zorgverzekering?

Vergoedingen voor mantelzorgers vanuit de zorgverzekering?

RSS

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk organiseert 11 december een informatiebijeenkomst over de verschillende vergoedingen die er zijn voor mantelzorgers en zorgvragers vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Via de aanvullende zorgverzekering kunnen mantelzorgers gebruik maken van voor hen bestemde vergoedingen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om vergoeding voor mantelzorgvervanging en cursussen. Veel mantelzorgers weten niet dat dit kan en waar ze deze vergoedingen kunnen aanvragen. Centrum Mantelzorg organiseert daarom deze gratis informatiebijeenkomst. Tijdens de informatiebijeenkomst geeft Josephine Dekkers, sociaal raadsvrouw van Sociom, uitleg over de diverse vergoedingen en de verschillen tussen de zorgverzekeraars. Ook komen Jeanne van Vught en Cees Simons vertellen over hun ervaring met vervangende mantelzorg door Handen in Huis.

Ben je op zoek naar een aanvullende zorgverzekering voor mantelzorg of wil je overstappen naar een andere verzekeraar?
Kom dan woensdag 11 december van 19.30 uur tot 21.30 uur naar Dienstencentrum Cuijk (Zwaanstraat 7) en laat je informeren.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden, mantelzorgers en professionals/vrijwilligers uit het Land van Cuijk. Voor meer informatie en aanmelden (voor 9 december) neem contact op met het Centrum Mantelzorg via (0485) 84 67 39 of ga naar www.mantelzorglvc.nl.