Weer iets beter! Glasbak toegankelijk voor iedereen

Home > Inwoners > Nieuws > Weer iets beter! Glasbak toegankelijk voor iedereen

Weer iets beter! Glasbak toegankelijk voor iedereen

De gemeente hecht veel belang aan het verbeteren van de toegankelijkheid voor alle inwoners, want ‘Iedereen doet mee’. Eerder hebben de wethouders Poel en Bellemakers al ervaren dat de glasbakken aan de Merret in een rolstoel niet toegankelijk zijn. Dit komt door de te korte en daarmee te steile helling voor de glasbak. Om deze situatie te verbeteren heeft de gemeente op 9 november de bestrating aangepast.

Er is nu een langere oprit gemaakt bij een van de glasbakken, waardoor de helling is afgevlakt. Ook is de glasbak 180 graden gedraaid. We denken dat dit al een goede verbetering is, maar we vinden het nog geen 10 waard. De glasbak heeft zelf ook een metalen plateau met een opstaand randje, waardoor er een verschil ontstaat van 2 cm.

Het PGSA heeft op 12 november getest of de glasbak nu wel toegankelijk is in een rolstoel. Het resultaat is dat de glasbak nu goed toegankelijk is in een rolstoel. Het opstaand randje  van 2 cm vormt geen belemmering voor de toegang naar de glasbak.