Woonenquête Blauwstraat Oploo, denk mee over woonomgeving en woontypen

Home > Inwoners > Nieuws > Woonenquête Blauwstraat Oploo, denk mee over woonomgeving en woontypen

Woonenquête Blauwstraat Oploo, denk mee over woonomgeving en woontypen

De website www.woneninOploo.nl staat online en geïnteresseerden en omwonenden wordt gevraagd mee te denken over de toekomst van deze te realiseren woonwijk in het mooie Brabantse dorp. Op deze website staat een enquête over de woonwensen van geïnteresseerden. De uitkomsten van de enquête vormen de input voor het steden(dorps)bouwkundig plan.

Op 27 november 2018 tekenden wethouder Bollen en projectontwikkelaar Janssen de Jong de intentieovereenkomst voor ontwikkeling van het gebied aan de Blauwstraat te Oploo. De intentie moet in de loop van 2019 leiden tot een realiseringsovereenkomst tussen de gemeente en Janssen de Jong Projectontwikkeling, voor de gefaseerde ontwikkeling van de eerste gasloze woonwijk van Oploo. In de loop van 2019 zal dan gestart worden met de bestemmingsplanwijziging. Op zijn vroegst zal begin 2020 op deze locatie gestart kunnen worden met woningbouw.

Aan de westrand van het molendorp Oploo ligt het toekomstige nieuwe woongebied van Oploo, gesitueerd tussen de Blauwstraat, de Boortorenstraat en de Deken Schmerlingstraat. Om de hoek voorzieningen als de basisschool, de supermarkt en een huisartsenpraktijk.

Een unieke kans om landelijk te wonen en toch goed ontsloten door de A73, die binnen 5 minuten rijden bereikbaar is. De gemeente Sint Anthonis biedt ruime recreatiemogelijkheden. De landelijke omgeving leent zicht uitstekend voor wandelen, fietsen en paardrijden.

Oploo staat bekend om zijn molens. Standerdmolen De Korenbloem en watermolen D'n Olliemeulen liggen vlak naast elkaar midden in dit mooie en historische Brabants dorp. Het dorp beschikt over een rijke historie mede dankzij de drie Juffers van Oploo, die als laatste het kasteel bewoonden dat verkocht werd aan het Huis van Oranje.

Wilt u ook meedenken? Vul dan snel de woonenquête in op www.woneninOploo.nl

Of neem contact op met:

Janssen de Jong Projectontwikkeling B.V.
Science Park Eindhoven 5049, 5692 EB Son en Breugel

Postbus 30, 5690 AA Son en Breugel