Zorgverzekering voor inwoners met minimum inkomen!

Home > Inwoners > Nieuws > Zorgverzekering voor inwoners met minimum inkomen!

Zorgverzekering voor inwoners met minimum inkomen!

Inwoners met een laag inkomen kunnen in 2018 deelnemen aan een collectieve zorgverzekering via de gemeente. Het zogenaamde “VGZ GemeentePakket” biedt een uitgebreide dekking voor de meeste zorgkosten. Inschrijven hiervoor kan vanaf vandaag, maandag 20 november, tot en met 31 december (2017).

Voor deelname is inkomen en vermogen van belang. In aanmerking komen inwoners met een inkomen tot 115% van de bijstandsnorm. Ze mogen ook geen vermogen hebben boven de vermogensgrens van de bijstand. Ook inwoners met een ander inkomen, die aan beide voorwaarden voldoen, kunnen zich opgeven voor de collectieve zorgverzekering.

Compensatie in de premie
De collectieve zorgverzekering maakt onderdeel uit van de Regeling Compensatie Zorgkosten (RCZ). Op grond van deze regeling kan de gemeente mensen met een laag inkomen compenseren voor hun zorgkosten. Dit betekent dat de gemeente maandelijks bijdraagt in de premie voor het VGZ GemeentePakket.

Keuze uit twee polissen
Ook in 2018 is het mogelijk om tussen twee verschillende polissen te kiezen. Een polis zonder verzekering van het eigen risico (compensatie bedraagt € 30,- per maand) of een polis mét verzekering van het gehele eigen risico (compensatie bedraagt € 43,- per maand). De compensatie wordt door VGZ direct in mindering gebracht op de te betalen maandelijkse premie waardoor deze lager uitvalt.

De voordelen van het VGZ GemeentePakket op een rij:
• een zeer uitgebreide dekking, inclusief tandartskosten;
• hoge vergoedingen voor veel voorkomende zorgkosten;
• een lagere premie door compensatie via de gemeente;
• het eigen risico kan volledig meeverzekerd worden;
• opzegservice.

Betalingsachterstand?
Hebt u een betalingsachterstand voor de premie bij uw huidige verzekeraar? Dan is overstappen niet altijd mogelijk. Wij adviseren u om eerst contact op te nemen met uw huidige verzekeraar alvorens zich aan te melden voor het VGZ GemeentePakket.

Digitaal aanmelden
Aanmelden kan vanaf 20 november 2017 tot en met 31 december via www.gezondverzekerd.nl
Kies “Sint Anthonis” in het zoekvenster en maak uw keuze. U vindt op www.gezondverzekerd.nl vanaf 20 november ook alle informatie over het VGZ GemeentePakket, zoals premies en vergoedingen.

Vragen?
Komt u er niet uit? Het Advies en Informatiepunt Sint Anthonis kan u informeren en helpen bij uw aanmelding. Het telefonisch spreekuur is op maandag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 10.00 uur en is te bereiken via 0485 576 763.
U kunt ook altijd op werkdagen met vragen bij de gemeente terecht via telefoonnummer 0485 38 88 88.