Afval- energie en milieubeheer in de tuinbouw

Home > Inwoners > Producten en Diensten Overzicht

Afval- energie en milieubeheer in de tuinbouw

Kies een beginletter voor een overzicht van producten die beginnen met de letter:

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

• Milieu, vergunning of melding
    • Wanneer de activiteiten van uw bedrijf gevolgen hebben voor het milieu, moet u een milieuvergunning aanvragen of een melding Activiteitenbesluit doen bij de gemeente.

Vergunning of melding

U kunt met de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) controleren of u een vergunning nodig hebt of een melding moet doen.

• Bedrijfsinterne milieuzorg
    • In uw bedrijf moet u letten op milieuzorg. Bijvoorbeeld door

• afval te scheiden;
      • op een goede manier afval te verpakken en te vervoeren.

Aandacht voor het milieu is een onderdeel van het managementsysteem van uw onderneming. De gemeente controleert of uw bedrijf dit doet. Als u onvoldoende let op de interne milieuzorg, dan kan de gemeente u dwingen dit wel te doen.

• Afval, bedrijven
    • Hebt u bedrijfsafval? Dan moet u zelf regelen dat dit op een goede manier wordt ingezameld. De gemeente is namelijk niet verantwoordelijk voor de inzameling van bedrijfsafval. Dat komt omdat er grote verschillen zijn tussen de soort en hoeveelheid van het afval van de bedrijven.