Alle vormen van afval gescheiden inzamelen

Home > Inwoners > Producten en Diensten Overzicht

Alle vormen van afval gescheiden inzamelen

Kies een beginletter voor een overzicht van producten die beginnen met de letter:

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

• Afval, oud papier

• U kunt uw oud papier op de volgende plaatsen/tijden inleveren:

Sint Anthonis Iedere zaterdag van 8.45 tot 12.00 uur.
      -Bedrijfsterrein Stevensbeekseweg 3a, Sint Anthonis
      -Terrein tussen de panden Breestraat 6a en 7 te Sint Anthonis.

Ledeacker Iedere laatste zaterdag vd maand  van 10.00 tot 12.00 uur
      -Grasveld nabij Stippentse Hoeve (kermisterrein-Kegelbaan).

Wanroij Iedere zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur
      -Parkeerplaats Boerenbond Wanroij

Westerbeek Iedere derde zaterdag van de maand van 09.00 tot 12.00 uur
      -Peelplein Stevensstraat

Stevensbeek Iedere laatste zaterdag van de maand
      -Parkeerplaats gemeenschapshuis ’t Stekske Pater Eijmardstraat

Landhorst Een zaterdag in de maand.
      -Parkeerplaats Peelplein aan de Kerrkstraat

Oploo Iedere derde zaterdag in de maand van 09.00 tot 12.00 uur.
      Parkeerplaats Van Steenhuijsstraat (tegenover sportterrein)

• Afval, klein chemisch afval
    • Klein chemisch afval (KCA) gooit u niet in de vuilnisbak, maar levert u in bij het inzamelpunt van de gemeente.

Op de afvalwijzer staat vermeld waar u, als burger zijnde, terecht kunt met het klein chemisch afval. Gedurende openingstijden kan het klein chemisch afval op vrijdag en zaterdag naar de milieustraat in Haps gebracht worden. Op de mini-milieustraat kan slechts op enkele dagen per jaar het klein chemisch afval ingeleverd worden door burgers. Deze dagen staan in de afvalwijzer vermeld.

• Kleding inzamelen
    • Als u huis-aan-huis kleding wilt inzamelen voor een goed doel, stemt u dit af met de gemeente.

• Afval, glas
  • Afval, huishoudelijk afval
    • De inzameling van huishoudelijk afval wordt in uw gemeente en in de overige gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel gezamenlijk georganiseerd. Voor alle informatie over afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website www.afvalaanbieden.nl. Heeft u daar niet de informatie kunnen vinden die u zoekt, belt u dan met de Afvalinfolijn – (0485) 338 352 – of stuur een e-mail naar info@afvalaanbieden.nl.

• Milieustraat
    • In het Land van Cuijk en Boekel zijn in totaal acht milieustraten. De milieustraat in Haps en zeven minimilieustraten in Boekel, Boxmeer, Overloon, Cuijk, Velp, Mill en Wanroij.
      Per 1 augustus 2018 zijn de tarieven op de milieustraten gewijzigd.

Openingstijden minimilieustraat Wanroij
      Natuurlijk kunt u voor het aanbieden van een aantal afvalsoorten ook nog steeds terecht bij de minimilieustraat op Molenveld 7 te Wanroij (gemeentewerf).
      Deze is op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend. Op feestdagen gesloten.

Voor vragen kunt u ook bellen met de Afvalinfolijn: 0485 – 338 352.

Legitimeren
      Op alle milieustraten in het Land van Cuijk en Boekel moet u zich kunnen legitimeren als inwoner van één van deze gemeenten. Dit voorkomt dat inwoners uit andere gemeenten afval aanbieden op de milieustraten.
      U dient een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Is uw legitimatiebewijs afgegeven in een gemeente buiten het Land van Cuijk en Boekel dan heeft u naast uw geldige legitimatiebewijs Één van de volgende documenten nodig:

• de schriftelijke bevestiging van inschrijving die u van de gemeente heeft ontvangen na uw verhuizing
      • een recent poststuk dat aantoont dat u woonachtig bent in het Land van Cuijk en Boekel; de achternaam en initialen op het poststuk moeten overeenkomen met die op uw legitimatiebewijs

• Afval, grofvuil
    • Op de website www.afvalaanbieden.nl vindt u alle informatie over huis-aan-huis inzameling, afvalsoorten, inzameldagen, milieustraten en het aanvragen van een kliko/afvalcontainer. Ook vindt u op deze site de juiste contactgegevens voor uw vragen over de afvalinzameling. De uitvoering van de afvalinzameling en -verwerking in het Land van Cuijk ligt bij de Omgevingsdienst Brabant Noord.

Hier gaat u direct naar de informatie over de inzameling van grof huisafval en grof tuinafval.

• Afval, plastic, blik en drinkpakken
    • Op de website www.afvalaanbieden.nl vindt u alle informatie over huis-aan-huis inzameling, afvalsoorten, inzameldagen, milieustraten en het aanvragen van een kliko/afvalcontainer. Ook vindt u op deze site de juiste contactgegevens voor uw vragen over de afvalinzameling. De uitvoering van de afvalinzameling en -verwerking in het Land van Cuijk ligt bij de Omgevingsdienst Brabant-Noord.

Hier gaat u direct naar de informatie over de inzameling van plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons afval.

• Afval, bedrijven
    • Hebt u bedrijfsafval? Dan moet u zelf regelen dat dit op een goede manier wordt ingezameld. De gemeente is namelijk niet verantwoordelijk voor de inzameling van bedrijfsafval. Dat komt omdat er grote verschillen zijn tussen de soort en hoeveelheid van het afval van de bedrijven.