Aspecten van uw woonomgeving

Home > Inwoners > Producten en Diensten Overzicht

Aspecten van uw woonomgeving

Kies een beginletter voor een overzicht van producten die beginnen met de letter:

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

• Afval, klein chemisch afval
    • Klein chemisch afval (KCA) gooit u niet in de vuilnisbak, maar levert u in bij het inzamelpunt van de gemeente.

Op de afvalwijzer staat vermeld waar u, als burger zijnde, terecht kunt met het klein chemisch afval. Gedurende openingstijden kan het klein chemisch afval op vrijdag en zaterdag naar de milieustraat in Haps gebracht worden. Op de mini-milieustraat kan slechts op enkele dagen per jaar het klein chemisch afval ingeleverd worden door burgers. Deze dagen staan in de afvalwijzer vermeld.

• Gehandicaptenparkeerplaats
    • Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats voor mensen met een lichamelijke beperking. U kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart hebt. Hebt u die niet? Dan moet een medische instantie eerst uw beperking onderzoeken. Heeft u de gehandicaptenparkeerkaart in bezit, dan kunt u gebruik maken van de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in de gemeente.

• Parkeervergunning
    • De gemeente Sint Anthonis biedt deze dienst niet!

In bepaalde gebieden in de gemeente moet u betalen om te parkeren. Als u in zo'n gebied woont, kunt u een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente. Met een parkeervergunning kunt u meestal overal in het gebied waar u woont parkeren.

• Afval, glas
  • Materialen lenen
    • Als u een evenement organiseert, heeft u soms materialen nodig die u niet zelf heeft. Bijvoorbeeld dranghekken om de straat af te zetten. Of containers voor het afval. De gemeente heeft deze materialen vaak wel. U kunt de materialen van de gemeente huren of lenen.

Van de gemeente Sint Anthonis kunt u alleen dranghekken lenen.

• Afval, huishoudelijk afval
    • De inzameling van huishoudelijk afval wordt in uw gemeente en in de overige gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel gezamenlijk georganiseerd. Voor alle informatie over afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website www.afvalaanbieden.nl. Heeft u daar niet de informatie kunnen vinden die u zoekt, belt u dan met de Afvalinfolijn – (0485) 338 352 – of stuur een e-mail naar info@afvalaanbieden.nl.

• Milieustraat
    • In het Land van Cuijk en Boekel zijn in totaal acht milieustraten. De milieustraat in Haps en zeven minimilieustraten in Boekel, Boxmeer, Overloon, Cuijk, Velp, Mill en Wanroij.
      Per 1 augustus 2018 zijn de tarieven op de milieustraten gewijzigd.

Openingstijden minimilieustraat Wanroij
      Natuurlijk kunt u voor het aanbieden van een aantal afvalsoorten ook nog steeds terecht bij de minimilieustraat op Molenveld 7 te Wanroij (gemeentewerf).
      Deze is op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend. Op feestdagen gesloten.

Voor vragen kunt u ook bellen met de Afvalinfolijn: 0485 – 338 352.

Legitimeren
      Op alle milieustraten in het Land van Cuijk en Boekel moet u zich kunnen legitimeren als inwoner van één van deze gemeenten. Dit voorkomt dat inwoners uit andere gemeenten afval aanbieden op de milieustraten.
      U dient een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Is uw legitimatiebewijs afgegeven in een gemeente buiten het Land van Cuijk en Boekel dan heeft u naast uw geldige legitimatiebewijs Één van de volgende documenten nodig:

• de schriftelijke bevestiging van inschrijving die u van de gemeente heeft ontvangen na uw verhuizing
      • een recent poststuk dat aantoont dat u woonachtig bent in het Land van Cuijk en Boekel; de achternaam en initialen op het poststuk moeten overeenkomen met die op uw legitimatiebewijs

• Afval, grofvuil
    • Op de website www.afvalaanbieden.nl vindt u alle informatie over huis-aan-huis inzameling, afvalsoorten, inzameldagen, milieustraten en het aanvragen van een kliko/afvalcontainer. Ook vindt u op deze site de juiste contactgegevens voor uw vragen over de afvalinzameling. De uitvoering van de afvalinzameling en -verwerking in het Land van Cuijk ligt bij de Omgevingsdienst Brabant Noord.

Hier gaat u direct naar de informatie over de inzameling van grof huisafval en grof tuinafval.

• Verloren of gevonden voorwerpen
      • Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u hier aangifte van doen bij de gemeente. Niet bij de politie.
      • U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.
  • Afval, plastic, blik en drinkpakken
    • Op de website www.afvalaanbieden.nl vindt u alle informatie over huis-aan-huis inzameling, afvalsoorten, inzameldagen, milieustraten en het aanvragen van een kliko/afvalcontainer. Ook vindt u op deze site de juiste contactgegevens voor uw vragen over de afvalinzameling. De uitvoering van de afvalinzameling en -verwerking in het Land van Cuijk ligt bij de Omgevingsdienst Brabant-Noord.

Hier gaat u direct naar de informatie over de inzameling van plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons afval.

• Watervergunning
    • Voor bepaalde activiteiten met grondwater en (in of op) het oppervlaktewater hebt u een watervergunning nodig.

Oppervlaktewater is water in:

• sloten
      • plassen