Inzameling van huishoudelijk afval

Home > Inwoners > Producten en Diensten Overzicht

Inzameling van huishoudelijk afval

Kies een beginletter voor een overzicht van producten die beginnen met de letter:

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

• Afval, klein chemisch afval
    • Klein chemisch afval (KCA) gooit u niet in de vuilnisbak, maar levert u in bij het inzamelpunt van de gemeente.

Op de afvalwijzer staat vermeld waar u, als burger zijnde, terecht kunt met het klein chemisch afval. Gedurende openingstijden kan het klein chemisch afval op vrijdag en zaterdag naar de milieustraat in Haps gebracht worden. Op de mini-milieustraat kan slechts op enkele dagen per jaar het klein chemisch afval ingeleverd worden door burgers. Deze dagen staan in de afvalwijzer vermeld.

• Afval, glas
  • Afval, huishoudelijk afval
    • De inzameling van huishoudelijk afval wordt in uw gemeente en in de overige gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel gezamenlijk georganiseerd. Voor alle informatie over afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website www.afvalaanbieden.nl. Heeft u daar niet de informatie kunnen vinden die u zoekt, belt u dan met de Afvalinfolijn – (0485) 338 352 – of stuur een e-mail naar info@afvalaanbieden.nl.

• Milieustraat
    • In het Land van Cuijk en Boekel zijn in totaal acht milieustraten. De milieustraat in Haps en zeven minimilieustraten in Boekel, Boxmeer, Overloon, Cuijk, Velp, Mill en Wanroij.
      Per 1 augustus 2018 zijn de tarieven op de milieustraten gewijzigd.

Openingstijden minimilieustraat Wanroij
      Natuurlijk kunt u voor het aanbieden van een aantal afvalsoorten ook nog steeds terecht bij de minimilieustraat op Molenveld 7 te Wanroij (gemeentewerf).
      Deze is op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend. Op feestdagen gesloten.

Voor vragen kunt u ook bellen met de Afvalinfolijn: 0485 – 338 352.

Legitimeren
      Op alle milieustraten in het Land van Cuijk en Boekel moet u zich kunnen legitimeren als inwoner van één van deze gemeenten. Dit voorkomt dat inwoners uit andere gemeenten afval aanbieden op de milieustraten.
      U dient een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen. Is uw legitimatiebewijs afgegeven in een gemeente buiten het Land van Cuijk en Boekel dan heeft u naast uw geldige legitimatiebewijs Één van de volgende documenten nodig:

• de schriftelijke bevestiging van inschrijving die u van de gemeente heeft ontvangen na uw verhuizing
      • een recent poststuk dat aantoont dat u woonachtig bent in het Land van Cuijk en Boekel; de achternaam en initialen op het poststuk moeten overeenkomen met die op uw legitimatiebewijs

• Afval, grofvuil
    • Op de website www.afvalaanbieden.nl vindt u alle informatie over huis-aan-huis inzameling, afvalsoorten, inzameldagen, milieustraten en het aanvragen van een kliko/afvalcontainer. Ook vindt u op deze site de juiste contactgegevens voor uw vragen over de afvalinzameling. De uitvoering van de afvalinzameling en -verwerking in het Land van Cuijk ligt bij de Omgevingsdienst Brabant Noord.

Hier gaat u direct naar de informatie over de inzameling van grof huisafval en grof tuinafval.

• Afval, plastic, blik en drinkpakken
    • Op de website www.afvalaanbieden.nl vindt u alle informatie over huis-aan-huis inzameling, afvalsoorten, inzameldagen, milieustraten en het aanvragen van een kliko/afvalcontainer. Ook vindt u op deze site de juiste contactgegevens voor uw vragen over de afvalinzameling. De uitvoering van de afvalinzameling en -verwerking in het Land van Cuijk ligt bij de Omgevingsdienst Brabant-Noord.

Hier gaat u direct naar de informatie over de inzameling van plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons afval.