Inzameling van huishoudelijk afval

Home > Inwoners > Producten en Diensten Overzicht

Inzameling van huishoudelijk afval

Kies een beginletter voor een overzicht van producten die beginnen met de letter:

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

• Afval, klein chemisch afval
    • Klein chemisch afval (KCA) gooit u niet in de vuilnisbak, maar levert u in bij het inzamelpunt van de gemeente.

Op de afvalwijzer staat vermeld waar u, als burger zijnde, terecht kunt met het klein chemisch afval. Gedurende openingstijden kan het klein chemisch afval op vrijdag en zaterdag naar de milieustraat in Haps gebracht worden. Op de mini-milieustraat kan slechts op enkele dagen per jaar het klein chemisch afval ingeleverd worden door burgers. Deze dagen staan in de afvalwijzer vermeld.

• Afvalstoffenheffing
    • U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing. U bent verplicht om deze afvalstoffenheffing te betalen, ook als u uw afval nooit meegeeft.

U kunt Verordening reinigingsheffingen 2017 online bekijken.

• Afval, glas
  • Afval, huishoudelijk afval
    • De inzameling van huishoudelijk afval wordt in uw gemeente en in de overige gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel gezamenlijk georganiseerd. Voor alle informatie over afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website www.afvalaanbieden.nl. Heeft u daar niet de informatie kunnen vinden die u zoekt, belt u dan met de Afvalinfolijn – (0485) 338 352 – of stuur een e-mail naar info@afvalaanbieden.nl.

• Milieustraat
    • De gemeente heeft één mini-milieustraat. Bij dit afvalinzamelstation kunt u uw afval aanbieden. De milieustraat is vooral bedoeld voor afval dat u niet mee kunt geven met het huishoudelijk afval.

Openingstijden milieustraat Haps
      De milieustraat en Groenstraat in Haps zijn voortaan geopend op:

-Maandag van 13.00 tot 17.00 uur

-Woensdag van 13.00 tot 17.00 uur

-Vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur

-Zaterdag van 9.00 tot 15.00 uur

Op feestdagen zijn de milieustraat en de Groenstraat gesloten.

Openingstijden minimilieustraat
      Natuurlijk kunt u voor het aanbieden van een aantal afvalsoorten ook nog steeds terecht bij de minimilieustraat op Molenveld 7 te Wanroij (gemeentewerf). Deze zijn op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend. Ook deze zijn op feestdagen gesloten.
      Voor adressen kijkt u op uw Afvalwijzer of op de website www.afvalaanbieden.nl.
      Alle informatie over de afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel vindt u op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling, www.afvalaanbieden.nl . Voor vragen kunt u ook bellen met de Afvalinfolijn van het RMB: 0485 – 338 352.

• Afval, grofvuil
    • Op de website www.afvalaanbieden.nl vindt u alle informatie over huis-aan-huis inzameling, afvalsoorten, inzameldagen, milieustraten en het aanvragen van een kliko/afvalcontainer. Ook vindt u op deze site de juiste contactgegevens voor uw vragen over de afvalinzameling. De uitvoering van de afvalinzameling en -verwerking in het Land van Cuijk ligt bij de Omgevingsdienst Brabant Noord.

Hier gaat u direct naar de informatie over de inzameling van grof huisafval en grof tuinafval.

• Afval, plastic, metaal (blik), drinkpakken
    • Op de website www.afvalaanbieden.nl vindt u alle informatie over huis-aan-huis inzameling, afvalsoorten, inzameldagen, milieustraten en het aanvragen van een kliko/afvalcontainer. Ook vindt u op deze site de juiste contactgegevens voor uw vragen over de afvalinzameling. De uitvoering van de afvalinzameling en -verwerking in het Land van Cuijk ligt bij de Omgevingsdienst Brabant-Noord.

Hier gaat u direct naar de informatie over de inzameling van plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons afval.