Overlast hebben van verloedering

Home > Inwoners > Producten en Diensten Overzicht

Overlast hebben van verloedering

Kies een beginletter voor een overzicht van producten die beginnen met de letter:

Producten waar de gemeente u mee kan helpen

• Melding woon- en leefomgeving
    • Uw woon- en leefomgeving bestaan uit plekken waar iedereen toegang tot heeft. Denk aan pleinen, wegen, parken, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn.

Als u iets ziet dat stuk is of opgeruimd moet worden, doet u hiervan een melding bij de gemeente.

• Verplichte verbetering woning
    • Als u eigenaar bent van een woning, woonkeet of woonwagen, moet u voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit. Als uw woning, woonkeet of woonwagen niet meer aan deze eisen voldoet, kan de gemeente u als eigenaar verplichten dit te verbeteren. Als u dit niet doet kan de gemeente de woning sluiten. De kosten zijn dan voor u.

• Woonwijk, wens of idee melden
    • De gemeente wil graag weten wat u van de omgeving rondom uw woning vindt. Hebt u daar wensen of ideeën over? Dan meldt u dit bij de gemeente. Doe dit eventueel samen met andere bewoners bij u in de wijk.

De gemeente Sint Anthonis kent geen wijkbeheerders. Uw suggesties en opmerkingen kunt u doorgeven op http://www.verbeterdebuurt.nl/sint-anthonis of bij het Klant Contact Centrum.

• Afval, huishoudelijk afval
    • De inzameling van huishoudelijk afval wordt in uw gemeente en in de overige gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel gezamenlijk georganiseerd. Voor alle informatie over afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website www.afvalaanbieden.nl. Heeft u daar niet de informatie kunnen vinden die u zoekt, belt u dan met de Afvalinfolijn – (0485) 338 352 – of stuur een e-mail naar info@afvalaanbieden.nl.

• Milieuvervuiling melden
    • Iedereen moet zich aan de milieuregels houden. De gemeente, politie en andere organisaties controleren dit.

Als u in uw omgeving ziet dat een persoon of bedrijf het milieu vervuilt, meldt u dit bij de gemeente.