Ondernemersinitiatieven

Ondernemersinitiatieven

Veel initiatieven staan in de nieuwsbrieven van het RBT

Website ‘Thuiswinkelen in Land van Cuijk’

Een groot aantal ondernemers wil, ondanks dat hun bedrijf noodgedwongen op slot zit, de klanten van dienst blijven. Zij richten in allerijl bezorgdiensten op of zorgen er op een andere manier voor dat hun producten bij hun klanten komen. Cybox heeft afgelopen week een website ontwikkeld voor al die Land van Cuijkse bedrijven die nu noodgedwongen aan huis moeten bezorgen. Lokaal en regionaal blijven shoppen is nu van groot belang om straks verzekerd te blijven van een vitale leefomgeving! 
Ondernemers in het Land van Cuijk kunnen zich ook meteen aanmelden voor de site! 

Land van Cuijkse foodbox

Lokale producten verzameld in een foodbox is een initiatief van "Support your locals". Een groep ondernemers die streekproducten in een verzameldoos thuis laten bezorgen. Goed voor de lokale voedselproducenten en leuk voor de inwoners in het Land van Cuijk. Meer informatie op https://supportyourlocalslandvancuijk.nl/

Nieuwsbrief Agrifood Capital

In AgriFood Capital werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen op innovatieve manier samen aan slimme, gezonde en duurzame oplossingen voor onze voedselvoorziening. Dat doen we vanuit Noordoost-Brabant: dé topregio in agrifood. Lees hier de nieuwsbrief

Tips voor thuisblijvers

Hoe kun je van de nood een deugd maken en in deze bizarre tijden toch in contact blijven met je doelgroep? Een aantal ondernemers en organisaties heeft goed begrepen dat potentiële bezoekers die thuis zitten behoefte hebben aan vermaak, ontspanning en soms educatie. Zo plaatst het Oorlogsmuseum in Overloon wekelijks een nieuwe vlog op Facebook en zetten de dierenverzorgers van ZooParc in Overloon hetzelfde kanaal in om vragen te beantwoorden. Zo zijn er nog veel meer kleine en grote initiatieven om toch, al is het op een minder gebruikelijke manier, in beeld te blijven.  

Kijk anders ook eens op de site van VisitBrabant, waar je naast leuke tips ook ideeën op kunt doen om met je bedrijf in contact te blijven met je doelgroep.

Check of je er bij hoort

Om in aanmerking te komen voor steun van de overheid, moet je bedrijf behoren tot een reeks geselecteerde branches (sbi-codes). Sommige bedrijven vallen daar echter buiten, terwijl er toch echt hard hulp nodig is. De overheid biedt nu de mogelijkheid aan te geven dat een bepaalde branche toegevoegd zou moeten worden.
Check of jouw type van bedrijf bij de geselecteerde branches staat en zo niet, maak daar melding van.

Land van Cuijk VakantieKwis

Hoe maken we, in de woorden van Antoine Walraven, ‘de gasten van straks enthousiast’?
In ieder geval door de thuisblijvers te laten zien hoe mooi en bijzonder het Land van Cuijk is.
Onze activiteiten van nu moeten ertoe bijdragen dat, zodra toeristen weer kunnen gaan nadenken over hun volgende vakantiebestemming, onze regio in ieder geval in overweging wordt genomen.
Dat doen we onder meer door tijdens deze meivakantie een 16-daagse Facebookcampagne te houden.
Onderdeel daarvan is de Land van Cuijk VakantieKwis. Wie de antwoorden op in totaal vijf vragen weet, maakt kans op mooie prijzen: 2 x 2 vaarten met de Land van Cuijk Ballon en 2 x 2 toegangskaarten voor het Oorlogsmuseum Overloon of ZooParc Overloon.
De vragen en de spelregels staan ook op
www.rbtlandvancuijk.nl/land-van-cuijk-vakantiekwis/