Veiligheidsregio Brabant-Noord en noodverordening

Home > Ondernemers > Informatiepagina coronacrisis ondernemers > Veiligheidsregio Brabant-Noord en noodverordening

Veiligheidsregio Brabant-Noord en noodverordening

Op woensdag 29 april heeft de veiligheidsregio Brabant Noord een nieuwe noodverordening gepubliceerd. Deze noodverordening is per direct van kracht. De boodschap van deze noodverordening heeft voor een deel van de recreatieve ondernemers een positievere lading dan voorheen.

Wat houdt de nieuwe noodverordening in voor recreatieverblijven, (mini)campings, kampeerplaatsen, caravanstopplaatsen, B&B’s, vakantiehuizen, lodges of een guesthouse:

  • Recreatief nachtverblijf is weer toegestaan als de bezoekers beschikken over eigen sanitaire voorzieningen.
  •  Volgens artikel 2.5a van de noodverordening (29 april) is het nog steeds verboden om sanitaire voorzieningen in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen geopend te houden.
  • Ook horecagelegenheden bij recreatieverblijven blijven gesloten m.u.v. afhalen en bezorgen.

Ook blijven de maatregelen van het RIVM, de rijksoverheid en de veiligheidsregio nog steeds gelden.

  • houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
  • hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
  • blijf thuis bij neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
  • blijf thuis als een gezinslid koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Ga pas weer naar buiten als iedereen 24 uur geen klachten heeft;
  • blijft thuis als iemand in het huishouden positief getest is op het coronavirus. Iedereen in het gezin blijft thuis tot 14 dagen na het laatste contact met de zieke persoon.
  • Groepsvorming is verboden.

Let op: groepsaccommodaties kunnen dus geen grote groepen gasten ontvangen die niet één huishouden vormen, want anders is er sprake van groepsvorming.

U als onderneming bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de  richtlijnen op uw accommodatie, dus zorg dat de gasten zich houden aan deze richtlijnen van het RIVM, de rijksoverheid en de veiligheidsregio Brabant noord. Wanneer dit niet gebeurt en gehandhaafd wordt, kunt u als onderneming alsnog een boete van €4000,- krijgen.